Βοήθησαν αυτούς που βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή της μάχης»

18 Μαίου 2020

Μεγάλη προσφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών σε Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 15/5/2020

Οι Φαρμακοποιοί της Λέσβου τίμησαν εμπράκτως το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά την περίοδο της πανδημίας προσφέροντας συνολικά 1.000 φιαλίδια αντισηπτικών και 4500 μάσκες, 100 ασπίδες .

«Καθώς το νησί μας αντιμετωπίζει επιπρόσθετα και το πρόβλημα της μεταναστευτικής ροής με αυξανόμενο τον κίνδυνο της διασποράς του ιού και αντιλαμβανόμενοι ότι ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη ξεπερασθεί», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου και ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λέσβου ως ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης του έργου του προσέφεραν στα στελέχη ανάλογα με την δύναμη του κάθε σώματος, συνολικά 1.000 φιαλίδια αντισηπτικών και 4500 μάσκες.

Η τελετή παράδοσης έγινε στην έδρα της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη το πρωί της Παρασκευής, με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, Βασίλη Ροδόπουλο να καλωσορίζει στο βήμα τον κ. Βαλτά και να ολοκληρώνει την εκδήλωση ευχαριστώντας για τη χορηγία.

«Καταλαβαίνω το βάρος της ευθύνης που έχετε» τόνισε ο κ. Βαλτάς απευθυνόμενος στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ελευθέριο Ντουρουντού, Υποστράτηγο. «Είναι υποχρέωση όλων των πολιτών της Λέσβου να συμβάλλουν γιατί εσείς είστε στην πρώτη γραμμή της μάχης», επεσήμανε, εκθειάζοντας το κλίμα ασφάλειας που έχει καλλιεργήσει η Ελληνική Αστυνομία. Αναφέρθηκε και στο έργο των Πυροσβεστών, αλλά και του Λιμενικού.

Τον λόγο πήρε ο κ. Βασίλης Καμινής, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λέσβου που έκανε λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις κατά την περίοδο μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. «Θέλουμε να σταθούμε δίπλα σας ως μια ελάχιστη αναγνώριση για το έργο σας» επεσήμανε κατά την τελετή παράδοσης ευχαριστώντας τα σώματα.

Από την πλευρά του ο κ. Ντουρουντούς τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή και για τα τρία σώματα η αναγνώριση του έργου που παρέχουν, αναφερόμενος ειδικά στις προκλήσεις του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και διακρίνοντας το διακύβευμα του 2015 και του 2020 με τον κορονοϊό. Ο κ. Βαζούρας, Αστυνομικός Διευθυντής ανέφερε ότι από την εν λόγω προσφορά φαίνεται η αναγνώριση της κοινωνίας στο έργο των σωμάτων ασφαλείας.

Ο κ. Γιώργος Σκανδάλης εκπροσωπώντας τον λιμενάρχη, ευχαρίστησε για την προσφορά και την αναγνώριση, υπογραμμίζοντας ότι «δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι κάνουμε με αυταπάρνηση αυτά τα χρόνια». Ο κ. Πλούκος εκ μέρους του κεντρικού λιμεναρχείου ευχαρίστησε για τη δωρεά τονίζοντας ότι θα παραδοθεί σε στελέχη που βρίσκονται σε περιοχές που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Λέσβου, Φώτης Γαρουφαλλιάς, τόνισε ότι οι Φαρμακοποιοί βρίσκονται στο πλευρό τους από το 2015. Χαρακτήρισε ευκαιρία να αναγνωριστεί το έργο των σωμάτων ασφαλείας την υγειονομική κρίση, καθώς οι πολίτες έβλεπαν ποιοι είναι έξω για να ελέγξουν τα μέτρα προστασίας.

Ο αρχιπύραρχος, Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος  ευχαρίστησε τους φαρμακοποιούς για την πρωτοβουλία της δωρεάς τους, όπως και ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Γιώργος Ντίνος που μίλησε συγκινημένος.

https://www.facebook.com/watch/?v=1169371610064852



ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΡΘΡΑ

ΑΡΧΕΙΑ