Για τον κορονοϊό ο Απόστολος Βαλτάς

11 Μαρτίου 2020

Ο Απ. Βαλτάς πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου εφ’ όλης της ύλης στο «Ν» για τον κορονοϊό Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 10/3/2020

Τις ατομικές ευθύνες του καθενός απέναντι στον κορονοϊό και την απεύθυνση στους ειδικούς σε σχέση με τον ιό που ταλανίζει τη χώρα μας εξήρε ο Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου και πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου παραχωρώντας για το θέμα εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

Μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα και τη μη λήψη εκτεταμένων μέτρων προς το παρόν από πλευράς Πολιτείας για την περιοχή μας, απευθυνθήκαμε στον κ. Βαλτά, ο οποίος ας σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα και πριν το κρούσμα είχε συνάντηση στο λιμεναρχείο με εκπροσώπους φορέων, τον διοικητή του Νοσοκομείου, τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας και άλλους σε σχέση με το πώς θα αντιμετωπιστεί ένα πιθανό κρούσμα κορονοϊού στο ΚΥΤ Μόριας, όπου του διαβεβαιώθηκε από τον κ. Καμπούρη, διοικητή του «Βοστανείου» ότι το Νοσοκομείο Μυτιλήνης διαθέτει τους απαραίτητους θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Ας σημειωθεί ότι όλα τα φαρμακεία του νησιού διαθέτουν φυλλάδια που εκδόθηκαν με την ευθύνη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον φαρμακοποιό τους.

Με αφορμή τον εκκλησιασμό που επίκειται τις επόμενες ημέρες και τη μη απαγόρευση των αρμοδίων για τη συμμετοχή των μαθητών σε αυτό, αναφορικά με τη στάση των γονιών, ο κ. Βαλτάς τόνισε ότι είναι άλλο θέμα η πίστη και η θρησκεία και άλλο η επιστήμη η οποία αυτή τη στιγμή μιλά για τον κορονοϊό- συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι κλειστοί χώροι.

Ας σημειωθεί ότι εδώ βρίσκονται οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας, ενώ στο 210-5212000, επικοινωνείτε με τον ΕΟΔΥ εάν εμφανίσετε τα συμπτώματα (πυρετός, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή, μυικός πόνος, κόπωση), όπως επισημαίνει το φυλλάδιο του ΠΦΣ, για το οποίο ας σημειωθεί ότι δέχτηκε ακόμα και από τον πρωθυπουργό συγχαρητήρια ο κ. Βαλτάς.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη εδώ 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΡΘΡΑ

ΑΡΧΕΙΑ