ΦΣ Λέσβου: Νεότερη Ενημέρωση για την Λήψη Μέτρων λόγω Κορονοϊου για τα Φαρμακεία

13 Μαρτίου 2020

Μυτιλήνη, 13/03/20
Το ΔΣ του ΦΣ Λέσβου αποφάσισε ότι από αύριο τα φαρμακεία θα λειτουργούν υποχρεωτικά με τα εξής μέτρα:
1. Χρήση μάσκας – ποδιάς – γαντιών.
2. Εντός των φαρμακείων θα εξυπηρετούνται ταυτόχρονα έως 1 με 2 άτομα, ανάλογα με τον χώρο του φαρμακείου. Επομένως η πόρτα θα είναι κλειστή για να ελέγχεται η είσοδος και η έξοδος.
3. Επιτρέπεται η είσοδος μόνο του ατόμου που θα εξυπηρετηθεί και όχι των συνοδών ατόμων.
4. Απολύμανση των πάγκων και των επιφανειών που έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς – πελάτες κάθε 10 λεπτά.
5. Συχνός αερισμός του χώρου του φαρμακείου.
6. Θα προβούμε σε ομαδική προμήθεια ποδιών μιας χρήσεως για λόγους ασφάλειας.
7. θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη τοποθέτησης του plexiglas στο πάγκο του φαρμακείου (το έκτακτο νέο ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, θα αποφασίσει το ποσό της επιχορήγηση αυτού).
8. Αύριο θα αποσταλεί σε μορφή Α4, ενημερωτική αφίσα που θα ενημερώνει το κοινό για την εξυπηρέτηση μέχρι 1 ή 2 ατόμων ταυτόχρονα στα φαρμακεία μας, με την πόρτα κλειστή.
Συνάδελφοι θα πρέπει να γνωρίσετε ότι στην περίπτωση που νοσήσει κάποιος από το φαρμακείο μας (εργαζόμενος ή φαρμακοποιός), το φαρμακείο υποχρεωτικά κλείνει για τουλάχιστον 14 ημέρες.
Τα μέτρα είναι επώδυνα, υποχρεωνόμαστε όμως να τα τηρήσουμε όλοι, σκεπτόμενοι την οικογένεια μας, τους υπάλληλους μας και τις οικογένειες τους, εμάς προσωπικά καθώς και τους πελάτες μας.
Αύριο ο σύλλογος θα λειτουργήσει από τις 09:30 – 13:30 για οποιαδήποτε απορία και πρόβλημα, ενώ επιτροπή του ΔΣ θα είναι στην διάθεση σας, για να σας στηρίξει σε πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε και η οποία θα ελέγχει αν τα παραπάνω μέτρα εφαρμόζονται.
Για το ΔΣ του ΦΣ Λέσβου
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Απ. Βαλτάς Βασ. Λαμπούσης


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΡΘΡΑ

ΑΡΧΕΙΑ