«Έχω κηρύξει ανένδοτο αγώνα σε όσους κερδοσκοπούν»!

28 Ιανουαρίου 2020

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου για τις ελλείψεις φαρμάκων

Για το διαχρονικό πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων μίλησε σήμερα η διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου και ειδικότερα ο πρόεδρος του ΦΣΛ, αλλά και πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, ο οποίος εξήγησε τους λόγους της έλλειψης. 

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι έχει κηρύξει έναν ανένδοτο αγώνα εναντίον εκείνων που κερδοσκοπούν. «Οι φαρμακαποθήκες δεν δημιουργήθηκαν για να κάνουν μπίζνα με τις εξαγωγές», υπογράμμισε.

Ας σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να επιδεινώνεται σε μεγάλο βαθμό, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος το πρόβλημα. O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και στο παρελθόν έχει  κατ’ επανάληψη αναδείξει τις πτυχές του προβλήματος χωρίς να έχει δοθεί λύση από την Πολιτεία. Σχολιάζοντας ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), σημειώνει ότι «τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων -και ταλαιπωρούνται ασθενείς και φαρμακοποιοί- είναι πάρα πολύ περισσότερα, από 27 που αναφέρει ο ΕΟΦ λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα στοιχεία των φαρμακευτικών εταιρειών».

Ο ΠΦΣ προσθέτει ότι σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας στο Υπουργείο Υγείας, θα παρουσιάσει λίστα με τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη σε πανελλαδικό επίπεδο. Επίσης θα καταθέσει προτάσεις για την άμεση λύση του προβλήματος στις οποίες είναι υποχρεωμένοι, όπως αναφέρει, να συμβάλουν όλοι εμπλεκόμενοι στη διακίνηση του φαρμάκου. «Η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτούς που κερδοσκοπούν σε βάρος του Έλληνα ασθενή που αδυνατεί να βρει το φάρμακό του», καταλήγει ο ΠΦΣ.

Δείτε το βίντεο εδώ 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΡΘΡΑ

ΑΡΧΕΙΑ