Απάντηση ΦΣ Λέσβου στην παρέμβαση του κ. Λουράντου στις αποφάσεις του συλλόγου μας

19 Φεβρουαρίου 2022

Απάντηση ΦΣ Λέσβου στην παρέμβαση του κ. Λουράντου στις αποφάσεις του συλλόγου μας

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, με θέμα ημερήσιας διάταξης την επικαιροποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των ημερίδων του Συλλόγου μας για το επόμενο εξάμηνο, κατά το οποίο πιστεύουμε ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης, αναφερθήκαμε και στις δηλώσεις του πρόεδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ο οποίος ωμά παρενέβη στις αποφάσεις του Συλλόγου μας και στη λειτουργία των φαρμακείων μας.

Συγκεκριμένα για το αν τα φαρμακεία της πόλης της Μυτιλήνης θα είναι ανοικτά την ημέρα εορτής του Αγ. Θεοδώρου του Βυζαντίου, κατά την οποία όπως είναι γνωστό ήταν κλειστά μόνο τα εμπορικά καταστήματα, αφού Νοσοκομεία, Δημόσιες υπηρεσίες, δήμοι, περιφέρειες και ιατρεία παρέμειναν ανοικτά.
Στη συγκεκριμένη απόφαση του Συλλόγου μας διαμαρτυρήθηκε μόνον ο διανυκτερεύον συνάδελφος της ημέρας αυτής, για ευνόητους λόγους , και κανένας άλλος συνάδελφος, ούτε ακόμα και το εφημερεύον φαρμακείο. Σημειωτέο ότι ο Σύλλογος μας δεν συμβαδίζει με το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, αλλά με την λειτουργία των δημοσίων και ιδιωτικών δομών υγείας, καθόσον εδώ στην Λέσβο θεωρούμε ότι τα φαρμακεία μας δεν είναι αμιγώς εμπορικά καταστήματα.

Κρίνουμε ως επιεικώς αντιδεοντολογική και απαράδεκτη την παρέμβαση του κ. Λουράντου στις αποφάσεις του Συλλόγου μας και τον πληροφορούμε ότι ο Φ.Σ. Λέσβου, ως ένας οργανωμένος Σύλλογος:

Α. Έχει Διανεμητικό Λογαριασμό , τα οικονομικά του οποίου ελέγχουν Ορκωτοί Λογιστές!!!
Β. Παρέχει δωρεάν στους συναδέλφους υπηρεσίες και αναλώσιμα, όπως χαρτί Α4, εκτυπωτές με τα ανταλλακτικά τους κλπ.
Γ. Στηρίζει συναδέλφους με οικονομικά προβλήματα.
Δ. Παρέχει δωρεάν με ασφαλιστήριο την κάλυψη της περιουσιακής κατάστασης όλων των φαρμακείων του Συλλόγου, από το οποίο μάλιστα αρκετοί συνάδελφοι έχουν αποζημιωθεί.
Ε. Επέτυχε την πιστή τήρηση του κανονικού ωραρίου από όλα τα μέλη μας, χωρίς μάλιστα να έχουμε κανένα διευρυμένο φαρμακείο!!!
ΣΤ. Σε όλους τους ελέγχους των φαρμακείων από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας παρίσταται πάντα μέλος του ΔΣ, προς αποφυγή ανοίγματος φαρμακείων σε βενζινάδικα, σουπερ μάρκετ!!!
Ζ. Με συνεχείς ελέγχους και εποπτεία επιτύχαμε να μην έχουμε το φαινόμενο να λειτουργούν οι σταυροί και οι φωτεινές επιγραφές των μη εφημερευόντων φαρμακείων εκτός ωραρίου!!!
Η. Περιφρουρούμε τη μη χρήση του ονόματος ‘’ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ’’ και άλλων παραγώγων από άλλα καταστήματα.
Θ. Οι αποφάσεις του ΔΣ μας πάντα είναι ομόφωνες προς όφελος όλων των συναδέλφων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου.

Εδώ σε εμάς στη Λέσβο κ. Λουράντε, δεν συνηθίζουμε άλλα να λέμε τη μία και άλλα να κάνουμε την άλλη!!!

Για εμάς είναι αδιανόητο πρόεδρος συλλόγου να γίνει γνωστός στο Πανελλήνιο ως «εξάευρος».

Κύριε Πρόεδρε της μειοψηφίας, ασχοληθείτε με τα προβλήματα των μελών σας, που κατά την διάρκεια της θητείας σας όχι μόνο δεν τα λύσατε, αλλά τα επιδεινώσατε και κάντε ένα ελάχιστο από αυτά που σας περιγράψαμε.

Αφήστε εμάς τους ακρίτες φαρμακοποιούς να λειτουργούμε όπως γνωρίζουμε!


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΣΒΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΡΘΡΑ

ΑΡΧΕΙΑ