Απ.Βαλτάς : 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί έγιναν φέτος στα φαρμακεία

17 Δεκεμβρίου 2019



Για πρώτη φορά εμβολιάστηκαν φέτος 3 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα από τα φαρμακεία , όταν πέρσι ήταν 2,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολου Βαλτά.

‘’ Και είμαστε πολύ χαμηλά στο μέσο όρο σε σχέση με την Ε.Ε., όσον αφορά στους εμβολιασμούς σε άτομα υψηλού κινδύνου και στους επαγγελματίες υγείας, όπου τα νούμερα ήταν χαμηλά. ‘’ σημείωσε ο κ. Βαλτάς από το βήμα του 19ου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου , για να εξηγήσει ότι ‘’ Για πρώτη φορά ακουμπήσαμε την φιλοσοφία του Έλληνα, τον κάναμε να εμβολιαστεί έγκαιρα και αυτό δίνει υπεραξία στο φαρμακείο. ‘’

Εκπαίδευση φαρμακοποιών

Υπεραξία είναι και το γεγονός ότι χθες 80 φαρμακοποιοί εκπαιδεύτηκαν στην ορθή χρήση των αναπνευστικών συσκευών, είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.

Ενώ, γνωστοποίησε ότι ‘’ Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ασθενείς δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιήσουν σωστά τις αναπνευστικές συσκευές , με δυσμενείς συνέπειες για την υγεία τους. Και αυτό γιατί ο γιατρός δεν το κάνει ποτέ, δεν κάνει και εμβολιασμούς και δεν κάνει και συμβουλευτική. ‘’

Για όλα τα παραπάνω ‘’ Τα φαρμακεία και οι φαρμακοποιοί είμαστε πόλος υπηρεσίας υγείας. Επιτέλους πρέπει να γίνουμε Ευρώπη, Αμερική όπου αυτά είναι ήδη εδώ και χρόνια κατοχυρωμένα. ‘’ υπογράμμισε ο κ. Βαλτάς .

της Νικολέτας Ντάμπου


Πηγή: HealthWeb


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΡΘΡΑ

ΑΡΧΕΙΑ