Ολοκληρώθηκε το live σεμινάριο για τους Εμβολιασμούς για τα μέλη των Φ. Σ. Εύβοιας, Θήβας, Λιβαδειάς, Φθιώτιδας & Φωκίδας

77 φαρμακοποιοί από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Εύβοιας, Θήβας, Λιβαδειάς, Φθιώτιδας & Φωκίδας συμμετείχαν στο ένατο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Εμβολιασμοί ενηλίκων – Ασφάλεια & Αποτελεσματικότητα Εμβολίων – Αντιμετωπίζοντας την Εμβολιοφοβία στο Φαρμακείο».

Τα σεμινάρια εντάσσονται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2020 του ΠΦΣ και του ΙΔΕΕΑΦ και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους και εκπαιδευτή τον κ. Διαμαντή Κλημεντίδη, φαρμακοποιό, MSc in Clinical Pharmacy.

Πλήρως προσαρμοσμένα στις νέες συνθήκες που έχουν επιβληθεί από την πανδημία υλοποιούνται μέσω του διαδικτύου σε ζωντανή μετάδοση (LIVE) με δυνατότητα ενεργής συμμετοχής των φαρμακοποιών, διατυπώνοντας τις ερωτήσεις τους είτε γραπτά, είτε προφορικά (σε πραγματικό χρόνο).

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Απόστολος Βαλτάς, ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και πρόεδρος του Φ.Σ. Θήβας, κ. Σεραφείμ Ζήκας, και ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λιβαδειάς, κ. Γεώργιος Βασιληάς.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς επισήμανε πως «Μέσω των σεμιναρίων αυτών οι συνάδελφοι φαρμακοποιοί θα αποκτήσουν όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αποτελέσουν αναπόσταστο κομμάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Τα διαδικτυακά σεμινάρια αποτελούνται από δύο μέρη :

Α’ μέρος

  • Τύποι εμβολίων και μηχανισμός δράσης – Στοιχεία ανοσολογίας
  • Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια: πώς επιτυγχάνονται;
  • Εμβολιασμοί ενηλίκων σύμφωνα με το ΕΠΕ 2018-2019
  • Αντενδείξεις εμβολίων: μύθοι και αλήθειες

Β’ μέρος

  • Ποια εμβόλια συγχορηγούνται, ποια όχι και γιατί;
  • Εμβολιοφοβία: πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται
  • Ερωτήσεις-Συζήτηση

Οι φαρμακοποιοί μοριοδοτούνται με 2 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ. Για την πιστοποίηση της παρακολούθησης και τη λήψη της μοριοδότησης οι συμμετέχοντες καλούνται να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που εμφανίζεται στην οθόνη τους, στη λήξη του σεμιναρίου.

Χορηγοί του live σεμιναρίου είναι οι εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. MSD.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΡΘΡΑ

ΑΡΧΕΙΑ