Η Νομοθετική Ρύθμιση του Ωραρίου

3 Ιουλίου 2019

Αθήνα, 17/5/2019

Αρ. Πρωτ. 2010

Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Ο διάλογος με το Υπουργείο Υγείας είχε ως αποτέλεσμα να γίνει το πρώτο βήμα της εξομάλυνσης του τεράστιου προβλήματος του ωραρίου λειτουργίας των Φαρμακείων μας. Κυρίως όμως αποτελεί την αρχή ενός νέου ξεκινήματος για τα φαρμακεία μας και της νέας πορείας που με Ενότητα , Αισιοδοξία και Συνεργασία, μπορεί να οδηγήσει στη διόρθωση των στρεβλώσεων που προκάλεσαν στην λειτουργία των φαρμακείων, οι μνημονιακοί νόμοι.

Η ψήφιση της σχετικής τροπολογίας με την οποία ρυθμίζεται και καθορίζεται ανώτατο χρονικό όριο λειτουργίας των διευρυμένων Φαρμακείων, είναι αποτέλεσμα της μεθοδευμένης προσπάθειας των τελευταίων δύο μηνών της Διοίκησης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ως συνέχεια των προσπαθειών και των προηγουμένων Διοικήσεων του ΠΦΣ οι οποίες με συνέπεια διεκδικούσαν τα τελευταία χρόνια, την κατάργηση των μνημονιακών νόμων περί ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.

Ο καθορισμός χρονικού ορίου λειτουργίας των διευρυμένων φαρμακείων μέχρι τις 9 το βράδυ, δίνει ένα τέλος στο αρρύθμιστο ωράριο, ενισχύει των θεσμό των διανυκτερεύσεων και κυρίως βοηθά στην βιωσιμότητα των μικρομεσαίων φαρμακείων. Ιδιαίτερα θετικό σημείο είναι η επαναφορά των υποχρεωτικών αργιών για όλα τα φαρμακεία όπως περιγράφονται στο νόμο.

Η ψήφιση της τροπολογίας φυσικά και δεν επιλύει πλήρως το πρόβλημα, αλλά δίνει ένα τέλος στο άναρχο και στρεβλό περιβάλλον του διευρυμένου ωραρίου στην απορρύθμιση της αγοράς, στον κανιβαλισμό μεταξύ των συναδέλφων και κυρίως στην άμβλυνση των διαφορών μεταξύ τους, που η πρότερη κατάσταση τους είχε οδηγήσει σε αντίπαλα στρατόπεδα εξαιτίας των ανισοτήτων που προκαλούσε.

Συνάδελφοι,

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όταν η προσπάθεια είναι συνεχής , μακριά από μικροσυνδικαλιστικές σκοπιμότητες, τα αποτελέσματα έρχονται. Αποδεικνύουμε ότι ο ΠΦΣ μπορεί να πετύχει πολλά, αρκεί να θέτει στόχους που μπορεί να επιτευχθούν με πνεύμα Ενότητας και Συνεργασίας.

Στην νέα αυτή προσπάθεια του ΠΦΣ για αποδόμηση των στρεβλώσεων που προέκυψαν από την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων, είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων στις δράσεις και παρεμβάσεις τόσο των Συλλόγων όσο και του ΠΦΣ.

Στόχος μας είναι να δώσουμε Ελπίδα και Προοπτική στο Φαρμακείο εκσυγχρονίζοντάς την λειτουργία του και αναδεικνύοντας το σε χώρο παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τον Φαρμακοποιό σε Επιστήμονα Υγείας μέσα από διαρκή εκπαίδευση και ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με συνέπεια και μεθοδικότητα συνεχίζει τις παρεμβάσεις του και για τα υπόλοιπα θεσμικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο και την αντιμετώπιση προβλημάτων που επιβαρύνουν την καθημερινότητα μας .

Ο αγώνας είναι κοινός.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΡΘΡΑ

ΑΡΧΕΙΑ