Επιμορφωτικό Σεμινάριο του ΦΣ Λέσβου με θέμα: “O Φαρμακοποιός απέναντι σε νέες προκλήσεις : Γαληνικά Σκευάσματα και Παρασκευή τους. Από τη θεωρία στην πράξη»

Ιδιαίτερη επιτυχία είχε το Επιστημονικό Εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Ελληνική Φαρμακευτική εταιρία Target PHARMA, για το ΦΣ Λέσβου με θέμα: “O Φαρμακοποιός απέναντι σε νέες προκλήσεις : Γαληνικά Σκευάσματα και Παρασκευή τους. Από τη θεωρία στην πράξη», στο Ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο, την Δευτέρα 20 Μαΐου.


Το εκπαιδευτικό σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στην αξία της εξατομικευμένης θεραπείας που προσφέρουν τα γαληνικά σκευάσματα στην αντιμετώπιση των δερματολογικών παθήσεων.


Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΦΣ Λέσβου και πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Βαλτάς Απ, ο οποίος επεσήμανε την σημαντική αξία της δια βίου εκπαίδευσης των φαρμακοποιών και πως τέτοια επιστημονικά σεμινάρια αποτελούν προστιθέμενη αξία στην επιστημονική ιδιότητα του φαρμακοποιού.


Στόχος του σεμιναρίου ήταν να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της παρασκευής Γαληνικών Σκευασμάτων σε περιπτώσεις όπου η θεραπευτική αγωγή του ασθενούς απαιτεί την εξειδίκευσης της, και ο σημαντικός ρόλος του φαρμακοποιού σε αυτό:
Η Παρασκευή του γαληνικού σκευάσματος είναι αναγκαία σε περιπτώσεις όπως:


- δεν υπάρχει το κατάλληλο ιδιοσκεύασμα (στην κατάλληλη δόση, περιεκτικότητα ή φαρμακοτεχνική μορφή).


- ένα ιδιοσκεύασμα δεν κυκλοφορεί για οικονομικούς ή άλλους λόγους ή βρίσκεται σε έλλειψη.


- απαιτείται συνδυασμός δραστικών που δεν είναι εμπορικά διαθέσιμος.


-τα γαληνικά σκευάσματα απευθύνονται σε άτομα με ιδιαιτέρες ανάγκες


Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν δομημένα σε 2 ενότητες και αφορούσαν την Εργαστηριακή Πρακτική (Α’ ενότητα Θεωρία - 1½ ώρα) και Παραδείγματα Γαληνικών Σκευασμάτων (διαλύματος, σκόνης, γέλης, ενσωμάτωσης στερεών σε αλοιφή), “hands on” (Β’ ενότητα Πράξη/Διάδραση- 1½ ώρα). Υλοποιήθηκαν με την επιστημονική ευθύνη του Δρ. Αθανάσιου Μάμαλη, Χημικό, Head of R&D Training Department της Target PHARMA. Ακολούθησε συζήτηση σε ένα ευχάριστο και εποικοδομητικό κλίμα με ανταλλαγή απόψεων , φαρμακοποιών και των εισηγητών!


Το επιμορφωτικό σεμινάριο παρακολούθησαν 30 φαρμακεία και 50 επιστήμονες υγείας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΡΘΡΑ

ΑΡΧΕΙΑ