Δράσεις και πρωτοβουλίες για τους Φαρμακοποιούς & την κοινωνία

9 Οκτωβρίου 2019

Αθήνα, 9/10/2019

Αρ. Πρωτ. 4073

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεπής στις δεσμεύσεις του, για μια ακόμη φορά πρωτοστατεί σε δράσεις και πρωτοβουλίες  που αναδεικνύουν τον κοινωνικό μας ρόλο και εμπεδώνουν την συμβολή μας στη Δημόσια Υγεία.

  • Αιχμή του δόρατος για την περίοδο αυτή αποτελεί η εκστρατεία για τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση με πολλαπλή στόχευση.

Οι ενέργειες αφορούν τόσο τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο όσο και τους τοπικούς Συλλόγους.

Σε επίπεδο ΠΦΣ σε συνεργασία με την  Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων  Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ,δημιουργήσαμε με δωρεάν  συμμετοχή επιφανών δημοσιογράφων και εκπροσώπων  του αθλητικού και καλλιτεχνικού χώρου, ένα διαφημιστικό σποτ που σύντομα θα δείτε, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στον εμβολιασμό.

Παράλληλα διοργανώνουμε την κεντρική εκδήλωση σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ με θέμα « Εμβόλια και Αντιβιοτικά : Ενημερώνομαι-Προλαμβάνω», με την συμμετοχή ακαδημαϊκών  και άλλων επιφανών ομιλητών. Σύντομα θα λάβετε την πρόσκληση και το πρόγραμμα.

  • Σε επίπεδο συλλόγων θα θέλαμε να μας ενημερώσετε μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο mail: ask@pfs.gr πόσες αφίσες επιθυμείτε, με θέμα την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον εμβολιασμό, σύμφωνα με την αφίσα που σας επισυνάπτουμε , για να σας τις στείλουμε και να τις διανείμετε στα φαρμακεία αλλά και  αναρτηθούν σε χώρους που συνδέονται με την  Δημόσια Υγεία όπως Νοσοκομεία , ΤΟΜΥ , Κέντρα Υγείας , Αγροτικά  Ιατρεία κλπ.

Πρέπει να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ  ενεργά  σε αυτή την προσπάθεια  της ευαισθητοποίησης  του πληθυσμού για τον εμβολιασμό και να δείξουμε ότι οι Φαρμακοποιοί πρωτοστατούν σε κοινωνικές δράσεις.

  • Παράλληλα θα σας στείλουμε ενημερωτικό email σχετικά με την εφαρμογή στα κινητά του application  PFS News που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη σας , να ενημερώνονται άμεσα για όλα τα θέματα καθημερινότητας και επικαιρότητας του Φαρμακείου.

 

  • Θυμίζουμε ότι ήδη λειτουργεί το helpdesk του ΠΦΣ και παρέχει βοήθεια στους συλλόγους για θέματα των μελών τους.

 

  • Ολοκληρώνεται το έργο της δημιουργίας  της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας και του εκπαιδευτικού υλικού και της διασύνδεσης με το ΙΔΕΕΑΦ,  για να ξεκινήσει η  διαδικασία της πιστοποίησης των Φαρμακοποιών στους εμβολιασμούς, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Θα λάβετε σχετική ενημέρωση εντός των ημερών,  για να προτρέψετε τα μέλη σας να εγγραφούν στην  ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης για να προχωρήσουν στην πιστοποίηση τους.

 

  • Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ορθή χρήση των αναπνευστικών συσκευών και την ορθή παρασκευή γαληνικών σκευασμάτων και των Α΄ Βοηθειών .

Συνάδελφοι

Σας καλούμε να στηρίξετε και να πλαισιώσετε τις δράσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου . Η επιτυχία των στόχων του κλάδου εξαρτάται από τη  δική σας ενεργό συμμετοχή και συνεργασία.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                                          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΡΘΡΑ

ΑΡΧΕΙΑ