Διαδικτυακό (Live) σεμινάριο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη για τα μέλη των Φ. Σ. Ξάνθης & Ροδόπης

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και το ΙΔΕΕΑΦ, προσαρμόζοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των φαρμακοποιών στις νέες συνθήκες που έχουν επιβληθεί από την πανδημία, προχώρησαν στην υλοποίηση εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Σεμιναρίων σε ζωντανή μετάδοση (LIVE) για θέματα Φαρμακευτικής Φροντίδας, σε συνεργασία με τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων, με θέμα: «Η φαρμακευτική φροντίδα του Σακχαρώδους Διαβήτη» και εκπαιδευτή τον κ. Διαμαντή Κλημεντίδη, φαρμακοποιό, MSc in Clinical Pharmacy.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι φαρμακοποιοί όλες εκείνες τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να αποτελέσουν στιβαρό σύμμαχο του ασθενούς με διαβήτη και πολύτιμο κρίκο της θεραπευτικής ομάδας που θα αναλάβει τη φροντίδα του.

Το όγδοο σεμινάριο θα διεξαχθεί, σε ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ειδικά για τα μέλη των Φ.Σ. Ξάνθης και Ροδόπης, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, από τις 18:00 έως 20:30, στην ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα της ιστοσελίδας www.ideeaf.gr.

Το μάθημα είναι διαδραστικό και ζητείται η ενεργός συμμετοχή των φαρμακοποιών (ερωτήσεις και απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο), ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα η παρουσίαση. Οι φαρμακοποιοί μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις, μέσω chat.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου αποτελείται από Α’ & Β’ μέρος. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

Α’ μέρος

  • Τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης
  • Φαρμακολογία των Αντιδιαβητικών φαρμάκων
  • Οι εναλλακτικές θεραπείες στον Διαβήτη: ποιες συμπληρωματικές προσεγγίσεις έχουν τεκμήρια αποτελεσματικότητας;
  • Ερωτήσεις – Συζήτηση

Β’ μέρος

  • Διατροφή, Άσκηση, Συμπληρώματα
  • Βασικά σημεία της επικοινωνίας με τον ασθενή με Διαβήτη & στοιχεία Συμβουλευτικής.
  • Ερωτήσεις – Συζήτηση

Από τεχνικής άποψης έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, ώστε τα σεμινάρια να εξασφαλίζουν την ενεργό συμμετοχή και την αφομοίωση της γνώσης από κάθε συμμετέχοντα.

Για την πιστοποίηση της παρακολούθησης και τη λήψη της μοριοδότησης (2 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ), ο φαρμακοποιός πρέπει να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που θα εμφανιστεί στην οθόνη του, στη λήξη του σεμιναρίου.

Χορηγός του σεμιναρίου είναι η εταιρεία Ascensia Diabetes Care.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΡΘΡΑ

ΑΡΧΕΙΑ