Απάντηση των Υγειονομικών στις δηλώσεις Κατρούγκαλου

18 Μαίου 2023


Αθήνα, 18 Μαΐου 2023

 

Δελτίο Τύπου

 

Σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην Υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε ότι προτίθεται να επαναφέρει το μέτρο της σύνδεσης των εισφορών με το εισόδημα και της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες . Με βάση αυτή τη τοποθέτησή του έχουμε  να δηλώσουμε τα εξής :

Παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα της λανθασμένης αυτής πολιτικής στο συνταξιοδοτικό του κ. Κατρούγκαλου , ο ίδιος τρία μόλις 24ωρα πριν την εκλογική διαδικασία, αποκαλύπτει  τις πολιτικές προθέσεις του χώρου που εκπροσωπεί όσον αφορά στην εξαθλίωση της μεσαίας τάξης και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Δεν ξεχνάμε την 12η Μαΐου 2016,  ημερομηνία ψήφισης του «νόμου Κατρούγκαλου» και ορόσημο της εγκληματικής καταστροφής  όλων των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων που είχε σαν αποτέλεσμα πέραν των άλλων και την μείωση των νέων συντάξεων κατά 40%.

Δεν ξεχνάμε επίσης ούτε τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων , την κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών , την επιβολή του μέτρου της προσωπικής διαφοράς , ούτε την κατάργηση του κλάδου των μονοσυνταξιούχων και κατάρρευση της ανταποδοτικότητας των εισφορών μας.

Οι «διαψεύσεις» και τα ψελλίσματα του κ. Κατρούγκαλου περί προσωπικών απόψεων ούτε μας πείθουν ούτε μας καθησυχάζουν.

Οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν αντέχουν εκ νέου «φωστήρες» και «σωτήρες»   από όπου και αν προέρχονται.

 Οι Πρόεδροι των Υγειονομικών Συλλόγων       

 

      Πρόεδρος Π.Ι.Σ.                    Πρόεδρος E.O.O.                    Πρόεδρος Π.Φ.Σ.        Πρόεδρος Π.Κ.Σ. 

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος     Αθανάσιος Α. Δεβλιώτης        Απόστολος Βαλτάς         Αθηνά Τραχήλη

 


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΡΘΡΑ

ΑΡΧΕΙΑ