• ΦΣ Λέσβου: Ασφαλιστικό & Κινητοποίηση Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου
 • Ημερομηνία: 30/01/16

  Προς: Μέλη Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου

  Θέμα: Ασφαλιστικό & Κινητοποίηση Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου

   

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Η κυβέρνηση έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων το θέμα για το ασφαλιστικό.

  Στις εξαγγελίες του κυβερνητικού προγράμματος του Σύριζα, τον Αύγουστο του 2015 δήλωνε ότι

  -          Δεν θα προβεί σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

  -          Ότι θα θεσμοθετήσει την δυνατότητα επιλογής των τριών (3)  χαμηλότερων ασφαλιστικών κλάσεων

  Σε μετέπειτα δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών αναφέρετε ότι αν παρουσιαστεί νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό, θα συζητηθεί πρώτα με τους φορείς, και έπειτα θα σταλεί στους θεσμούς!!!

  Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.

  Αυτή η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο εμπαίζει τους φαρμακοποιούς , και επί υπουργίας κ. Κουρουμπλή, αλλά τώρα και επί υπουργίας κ. Ξανθού, αφού δεν έχει επιλύσει κανένα από τα θέματα που προεκλογικά είχε δεσμευτεί.

  Εντός των ημερών, θα ανακοινωθεί και η είσοδος των ΜΗΣΥΦΑ στα Σουπερ Μάρκετ!!!

  Για το θέμα του ασφαλιστικού, το προσχέδιο νόμου κατατέθηκε στους θεσμούς προς έγκριση χωρίς να ζητηθεί η άποψη κανενός κλάδου.

  Εντέχνως και με δολιότητα, μετά την κατάθεση του στους θεσμούς, δόθηκε στους δημοσιογράφους μέσω των όποιων ενημερώθηκαν οι φορείς.

  Οι δήθεν συνομιλίες και διαβουλεύσεις με τους φορείς, είναι καθαρά προσχηματικοί, καθόσον ο υπουργός επί της ουσίας, δεν δέχεται την αίτημα μας, να συζητήσουμε το σχέδιο από μηδενική βάση, με την δικαιολογία ότι αφού το σχέδιο έχει σταλεί στους θεσμούς «δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω».

  -           Είναι εξόχως αντιαναπτυξιακό και άδικο, καθώς συνδέει τις εισφορές με το καθαρό εισόδημα, μεγαλώνοντας έτσι ανισότητες μεταξύ των φορολογουμένων εξωθώντας όσους μπορούν στην φοροδιαφυγή. Οι συνεπείς έλληνες φορολογούμενοι, όπως είναι οι φαρμακοποιοί, με αυτό το νομοσχέδιο τιμωρούνται, εφόσον καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά εν αντιθέση με εκείνους που μπορούν να φοροδιαφύγουν.

  -            Έχει καθαρά φοροεισπρακτικό χαρακτήρα, προδικάζοντας μεγαλύτερη ύφεση και κατηγοριοποιώντας άνισα την κοινωνία.

  -            Τιμωρεί την επιχειρηματικότητα.

  -           Εξωθεί τους έλληνες στην μετανάστευση και τη μεταφορά της επιχειρηματικής έδρας τους σε άλλες χώρες.

  -           Καταργεί την αναλογικότητα, π.χ. εμείς οι φαρμακοποιοί, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν μπορούμε να φοροδιαφύγουμε, δηλώνουμε τα πραγματικά εισοδήματα άρα αναλογικά θα πληρώσουμε και περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές, ενώ  η σύνταξη μας θα είναι ίδια, με εκείνον που πληρώνει πολύ λιγότερα.

  -            Δεν υπάρχει καμία αναλογιστική μελέτη.

  Σε όσες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με το κ. Κατρουγκαλο και με τον υφυπουργό κ. Πετρόπουλο, προτείναμε να αναλάβουν οι φορείς την αναλογιστική μελέτη.

  Οι κύριοι υπουργοί δεν έκαναν δεκτό το αίτημα μας!!!

  Η φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι  να καταστρέψει ότι έχει απομείνει από την παραγωγική δομή της Ελλάδος, δηλαδή τις  μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως είναι και τα φαρμακεία μας.

  Στόχος είναι η αποδυνάμωση μας και η εξόντωση μας, για να κυριαρχήσουν στην αγορά οι μεγάλες επιχειρήσεις ξένων οικονομικών συμφερόντων.

  Την Παρασκευή 22/01 έγινε ευρεία συνάντηση των εκπροσώπων όλων των  επαγγελματικών και επιστημονικών κλάδων και φορέων με την συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Διατυπώθηκε η σαφής θέση  για ένα αρραγές και κοινό διεκδικητικό μέτωπο.

  Οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των φορέων  που συμμετείχαν στην σύσκεψη, αποφάσισαν την συμμετοχή στην  24ωρη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και τον προγραμματισμό  δράσεων δημοσιοποίησης της αντίθεσης τους στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

  Οι φορείς διατύπωσαν την απαίτηση τους για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό  της χώρας προκειμένου να ζητήσουν την έναρξη πραγματικού διαλόγου  για το Ασφαλιστικό .

  Οι φορείς που συμμετείχαν ήταν: ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΕΣΗΕΑ, ΠΑΣΕΓΕΣ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ΤΕΕ Τεχνικό Επιμελητήριο, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Συμβολαιογραφών Ελλάδας, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση  Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων,  Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.

  Ο ΦΣΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία και κάλεσε στα γραφεία του όλους τους φορείς, για να συζητήσουν τρόπους αντίδρασης ενάντια σε αυτό το τερατούργημα.

  Στις συζητήσεις συμμετείχαν όλοι οι φορείς της Λέσβου, σύλλογοι και επιμελητήρια και αποφασίστηκε η δημιουργία συντονιστικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει την ενημέρωση του κοινού και τον συντονισμό των δράσεως αντίδρασης της Λέσβου για το ασφαλιστικό.

  Η Λέσβος, η οποία ισοπεδώνεται οικονομικά με μεθοδεύσεις, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στο νησί μας, η μείωση του τουρισμού και τώρα η ταφόπλακα που λέγετε ασφαλιστικό.

  Ήδη η συντονιστική επιτροπή

  -          Επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα όλα τα καταστήματα της πόλης μοιράζοντας έντυπο υλικό ενημέρωσης και αφίσα.

  -          Συγκάλεσε κοινή Γ.Σ. όλων των φορέων της Λέσβου που θίγονται από το νομοσχέδιο

  -          Αναμεταδίδει ενημερωτικό τηλεοπτικό σποτ για ασφαλιστικό

  -          Αποφάσισε τον προγραμματισμό δράσεων αντιδρώντας στο νομοσχέδιο

  -          Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου προσκάλεσε σε διάλογο του βουλευτές του νομού στο επιμελητήριο Λέσβου.

  Το ΔΣ του συλλόγου αποφάσισε ομοφώνα

  1. Να συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου
  2. Να συμμετέχουμε στις ενέργειες που θα εξαγγείλει η συντονιστική επιτροπή, μια από αυτές είναι και η συγκέντρωση των μελών των φορέων την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Ο κλάδος που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ισοπέδωση στο εισόδημα του, εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων των μνημονίων είναι ο Φαρμακευτικός.

  Είναι αυτονόητο και επιτακτικό, να αντιπαρατεθούμε στην αδικία, στην υποκρισία ,στην παραπληροφόρηση και στις ψεύτικες υποσχέσεις αυτής της κυβέρνησης.

  Θα πρέπει όλοι μαζί με όλες τις τάξεις που πλήττονται από τις ενέργειες της κυβέρνησης, να αντιταθούμε και να πούμε «δεν αντέχουμε άλλο πια»

  Επιτέλους η κυβέρνηση των υποσχέσεων και των δεσμεύσεων θα πρέπει να αντιληφθεί ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα πρέπει  να πάρει πίσω το σχέδιο του ασφαλιστικού και να το συζητήσει από μηδενική βάση.

  Ταυτόχρονα θα πρέπει οι προηγούμενες κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι δεν ξεχνάμε το που μας οδήγησαν οικονομικά με τις αποφάσεις και τις ενέργειες τους.

  Εμείς οι φαρμακοποιοί, δεν βλέπουμε ούτε κόμματα, ούτε μεθοδεύσεις, ούτε τακτικισμούς.

  Εμείς ζητάμε όραμα και ελπίδα.

  Το ΔΣ του συλλόγου σας ζητάει να συμμετάσχετε ενεργά στις κινητοποιήσεις που θα συνδιοργανωθούν από κοινού με όλους τους φορείς του νόμου Λέσβου.

  Όλοι μαζί αγρότες, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, κτηνοτρόφοι,  αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και επιστήμονες, είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ένα όχι σε αυτό το έκτρωμα που λέγεται το ασφαλιστικό.

  Για το Δ Σ του Συλλόγου

  Ο Πρόεδρος         Ο Γραμματέας

  Απ. Βαλτάς          Β. Λαμπούση