• Φ.Σ. Λέσβου: η Νέα ΚΥΑ αποτελεί την Ταφόπλακα του Ελληνικού Παραδοσιακού Φαρμακείου
 • Ημ/νια: 30/10/15

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιαστικά και χωρίς να ενημερώσει την ηγεσία του ΠΦΣ, αλλά ενημερώνοντας αποκλειστικά συνδικαλιστές φαρμακοποιούς του ΣΥΡΙΖΑ στην γενέτειρα του κ. Ξανθού στην Κρήτη!!!, εξέδωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που είναι η ταφόπλακα του ελληνικού φαρμακείου και το ξεπούλημα της φαρμακευτικής περίθαλψης σε καρτελ και σε off shore εταιρείες.

  Στην ουσία η ΚΥΑ ήταν υπαγορευμένη από συγκεκριμένα συμφέροντα που άλλωστε μνημονεύονται στο κείμενο της,

  -        Με την  χορήγηση ποσοστού συμμετοχής σε μη φαρμακοποιούς μέχρι και 80%

  -        Με την  έκδοση της άδειας ιδρύσεως φαρμακείου από μη φαρμακοποιό επενδυτή!!!

  -        Με την δυνατότητα ίδρυσης μέχρι και δέκα φαρμακείων ( 5 άμεσα & 5 σε βάθος πενταετίας) ανά μια άδεια φαρμακείου

  -        Με την κατάργηση των ορίων των δημοτικών  κοινοτήτων & ενοτήτων και με τη δυνατότητα ίδρυσης ή μετακίνησης φαρμακείων στα όρια του καλλικρατικού δήμου

  ουσιαστικά μας οδηγούν στην διάλυση του Παραδοσιακού Ελληνικού Φαρμακείου και στη δημιουργία αλυσίδων φαρμακείων αδιαφανών συμφερόντων.

  Αυτή η αριστερή κυβέρνηση με την απαράμιλλη δήθεν ευαισθησία που επιδείκνυαν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων οι συναρμόδιοι υπουργοί, με τα κροκοδείλια δάκρυα δήθεν κατανόησης του προβλήματος, είναι ουσιαστικά ο νεκροθάφτης του μεσαίου παραδοσιακού φαρμακείου.

  Είναι ουσιαστικά οι συνεταίροι του καρτελ των off shore εταιριών που συνειδητά θα στραγγαλίσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη, τον Έλληνα ασφαλισμένο και εμάς τους φαρμακοποιούς.

  Το ΔΣ του ΦΣ Λέσβου που συνεδρίασε χτες εκτάκτως,  θεωρεί την ΚΥΑ απαράδεκτη και θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στην εφαρμογή της.

  Για το Δ Σ του Συλλόγου

  Ο Πρόεδρος         Ο Γραμματέας

  Απ. Βαλτάς          Β. Λαμπούση