• Δελτίο Τύπου ΠΦΣ: Κ. Λουράντος: ο κλάδος μπορεί να αντιδράσει όπως παλιά (05.06.15)
 • Αθήνα, 5/6/2015


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Για ανακολουθία, ανεντιμότητα και υφαρπαγή ψήφου κατηγόρησε την Κυβέρνηση   ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας σε στρογγυλό   τραπέζι με θέμα «Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην αυτοφροντίδα και στη διάθεση ΜΥΣΥΦΑ», στα πλαίσια του Συνεδρίου OTC & Cosmetics Conference 2015.

   

  Ο πρόεδρος του ΠΦΣ αναφερόμενος στην πρόταση της Κυβέρνησης για την απελευθέρωση της διανομής των ΜΥΣΥΦΑ , έστειλε σαφές μήνυμα πως «ο κλάδος μπορεί να  αντιδράσει όπως παλιά».

  Ο κ. Λουράντος κατήγγειλε πως θα αυξηθεί η λίστα  αυτών των φαρμάκων, ακριβώς γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να αποζημιώσει γι αυτά, μεταφέροντας το κόστος της φαρμακευτικής περίθαλψης στις τσέπες των ασφαλισμένων.  Για να συμπληρώσει πως «η  απελευθέρωση που θεσμοθετήθηκε από την προηγουμένη κυβέρνηση είχε στόχο να πάνε τα φάρμακα αυτά στα σούπερ μάρκετ με αυξημένες τιμές» .

  Χαρακτήρισε αστειότητες την επίκληση της μείωσης των τιμών και ανέφερε συγκεκριμένο παράδειγμα αναλγητικού που στην Ελλάδα κοστίζει  0,75 λεπτά και αναρωτήθηκε πόσο θα μειωθεί η τιμή όταν σε ολόκληρη την Ευρώπη η τιμή του φάρμακου αυτού  ξεπερνά τα 3 ευρώ .

  "Ποιος κερδίζει από αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης; Oύτε ο ελληνικός λαός ούτε οι φαρμακοποιοί, ούτε η φαρμακευτική περίθαλψη. Σίγουρα όμως  χαμένος θα είναι ο κόσμος" είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για να επαναλάβει για μια ακόμη φορά πως οι Φαρμακοποιοί γνωρίζουν πώς να αντιδρούν και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

  Το ΔΣ του ΠΦΣ συνεδριάζει εκτάκτως  αύριο Σάββατο για το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ ενώ έχει προγραμματιστεί η Γενική  Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη την χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου .


  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ