• Όχι στην ποινικοποίηση της μητρότητας - Η εκστρατεία των εργαζόμενων γυναικών φαρμακοποιών συνεχίζεται (19.05.15)
 • Για ποινικοποίηση της μητρότητας και σεβασμό στον διττό ρόλο της εργαζόμενης μητέρας και φαρμακοποιού μιλούν στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (Αριθμ. Πρωτ. 1050/18.5.2015) και τον Υπουργό Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή (Αριθμ. Πρωτ. 3325/18.5.2015), οι 586 γυναίκες – φαρμακοποιοί που αποτελούν το υπό σύσταση ΕΡ.ΜΗ.ΦΑ.
  Στην επιστολή τους που την απέστειλαν και στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο αναφέρουν μεταξύ άλλων : 


  ...«Θα σας μιλήσουμε ως γυναίκες που έμαθαν ότι η μητρότητα είναι δώρο Θεού και τεράστια ευθύνη που απαιτεί χρόνο και ψυχολογικά και σωματικά αποθέματα. Ως γυναίκες που κέρδισαν το δικαίωμα στη μόρφωση, εργασία, επαγγελματική καταξίωση.
  Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί κάνει αυτούς τους δύο ρόλους πραγματικά ασύμβατους ή στην περίπτωση που κάποια από εμάς επιχειρήσει να το πράξει, εξαντλητικούς και απάνθρωπους».
  Οι γυναίκες φαρμακοποιοί δεν ζητούν από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας ειδική μεταχείριση, ζητούν όμως την καθιέρωση ενός ανθρώπινου πλαισίου λειτουργίας των φαρμακείων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του διπλού καθήκοντος που επιτελούν.

  Σημειώνουμε ότι οι γυναίκες, επιστήμονες , που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες αποτελούν πλειοψηφία στα επαγγέλματα υγείας. Για παράδειγμα οι γυναίκες φαρμακοποιοί στην Αττική ανέρχονται σε  ποσοστό 51,1% επί του συνόλου των φαρμακοποιών  που έχουν φαρμακείο (3522),  ενώ αντίστοιχα οι γυναίκες οδοντίατροι στην Αττική αποτελούν το 50,7% του επιστημονικού δυναμικού, δηλαδή 2715 σε σύνολο 5351.
  Η επιστολή των εργαζόμενων μητέρων φαρμακοποιών απεστάλη προς όλα τα ΜΜΕ.
  Το email επικοινωνίας τους είναι: ermhfa@gmail.com