• Δελτίο Τύπου Φ.Σ.Λ. (13.12.12)
 • ΦΣΛ ΦΣΛ

  Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

       Συνεδρίασε χθες Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Εκτιμήθηκε η πορεία των πληρωμών, τα εκκρεμή ζητήματα του κλάδου (αναδρομικό rebate,ΦΥΚ, Φορολογικό, θεσμικά θέματα, ατομικές συμβάσεις), και αφού ελήφθη υπόψη η απαράδεκτη συμπεριφορά του υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου, αποφασίστηκε  κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

       Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  1. Η συνέχιση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων με τον ΕΟΠΥΥ

  2. Πανελλαδική απεργία για την Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18/12/12

      Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου σε γενικές του συνελεύσεις έχει εγκρίνει την συνέχιση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, συμβαδίζοντας με την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

       Όσον αφορά την πανελλαδική απεργία των φαρμακοποιών την Δευτέρα και την Τρίτη, 17 και 18/12, η Γενική Συνέλευση της Παρασκευής 14/12, θα επικυρώσει την απόφαση του Δ Σ του Π.Φ.Σ. για την απεργιακή κινητοποίηση.

       Ο υπουργός υγείας κ. Λυκουρέντζος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Οι απειλές κατά της ύπαρξης των φαρμακευτικών συλλόγων, για  εφαρμογή ασύδοτων ωραρίων και ατομικών συμβάσεων, και για το γεγονός ότι οι πληρωμές θα γίνονται κατά το δοκούν, αποβαίνουν στη ουσία εις βάρος του έλληνα ασφαλισμένου.

  Το Δ Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου

   

  *Επισυνάπτεται η σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. (πατήστε στο σχετικό σύνδεσμο παρακάτω)