• Απ.Βαλτάς : Ενημέρωση για την πληρωμή ΕΟΠΥΥ (11.05.12)
 • 11.05.2012

   

  Την Τετάρτη 9/5/12, επισκεφθήκαμε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ.Γ.Βουδούρη, θέτοντας το θέμα της εμπρόθεσμης πληρωμής των συνταγών του μηνός Μαρτίου, που είναι η 15η του μήνα.

  Ο κ.Βουδούρης μας ενημέρωσε ότι αδυνατεί να πληρώσει στις 15 του μήνα.

  Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε με τους συναρμόδιους υπουργούς , υπήρχε μια αοριστολογία υποσχέσεων σε ότι αφορά την πληρωμή, αναφέροντας ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί στις 20 Μαίου ή ότι μετά τις 15 Μαίου θα μας ενημερώσουν πότε θα πληρώσουν και αν θα πληρώσουν.

  Η θέση μας είναι προκαθορισμένη.. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην πληρωμή μας από τον ΕΟΠΥΥ, έστω και για μία ημέρα ,δημιουργεί σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα τόσο στα φαρμακεία μας όσο και στη φαρμακαποθήκη μας.

  Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων με τον ΕΟΠΥΥ.

  Η επιμονή του κ.Λοβέρδου, να εντάξει υποχρεωτικά στον ΕΟΠΥΥ ταμεία που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις επιδεινώνουν το πρόβλημα της πληρωμής μας.

  Σας αποστέλλουμε Δελτίο Τύπου καθώς και ανοικτή επιστολή του Π.Φ.Σ και θα βρισκόμαστε σε εγρήγορση, διότι πιθανότατα θα προβούμε σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων με τον ΕΟΠΥΥ εντός του Μαίου.

  ΄Οταν αποφασιστεί η ημερομηνία της αναστολής, θα καλέσουμε έκτακτη γενική συνέλευση για να οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.