• Π.Φ.Σ.: Νέα πρωτοβουλία για την παροχή δωρεάν υπηρεσίας επικοινωνίας ανακλήσεων σε πραγματικό χρόνο σε όλα τα μέλη του συλλόγου (11.10.11)
 • Νέα πρωτοβουλία για την παροχή δωρεάν υπηρεσίας επικοινωνίας Νέα πρωτοβουλία για την παροχή δωρεάν υπηρεσίας επικοινωνίας

  11/10/2011

  Ο Πανελληνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει για την πρωτοβουλία του να επεκτέινει την μακρόχρονη συνεργασία του με την εταιρία aegate προκειμένου να παραδίδονται σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες ανακλήσεων για κάθε τεμάχιο που πωλείται σε κάθε φαρμακείο.
  Η πρωτοβουλία αυτή του ΠΦΣ θέτει τους Ελληνες φαρμακοποιούς ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις, καθώς είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της πρόσφατης Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πλαστά φάρμακα  2011/62/EU -  8  June  2011. Η εν λόγω οδηγία θα έχει ισχύ από τις 20 Ιουλίου 2011 και απαιτεί μεταξύ άλλων την ύπαρξη ενός συστήματος επικοινωνίας ανακλήσεων σε πραγματικό χρόνο ώστε να διασφαλιστεί ότι ακατάλληλα προς χορήγηση φάρμακα δεν θα φτάσουν στα χέρια των ασθενών.


  Ο ΠΦΣ με τη συνεργασία του με την εταιρία Aegate εξασφάλισε για τα μέλη του δωρεάν την υπηρεσία παράδοσης πληροφοριών ανακλήσεων κάθε φορά που εκτελούν μία συνταγή προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Η εταιρία Aegate είναι η μόνη που έχει ήδη εγκατεστημένο δίκτυο στην μεγάλη πλειονότητα των φαρμακείων της Ελλάδας,  το πρόγραμμά της είναι συμβατό με όλα τα συστήματα φαρμακείων που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί  ενώ έχει αποδειχθεί η αξιοπιστία και η λειτουργικότητα του συστήματος σε περίπου 4.000 φαρμακεία που το έχουν ήδη ενεργοποιήσει. Ταυτόχρονα παρέχει επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες ασφάλειας για τα φάρμακα, όπως ενημέρωση για ενδείξεις, αντενδείξεις, μορφές, νέα σκευάσματα, ειδικό τρόπο χορήγησης κ.α.
  Προκειμένου να λαμβάνετε καθημερινά τις τελευταίες πληροφορίες ασφάλειας για τα σκευάσματα που πωλούνται στο φαρμακείο σας ο ΠΦΣ σας καλεί να ενεργοποιήσετε την εν λόγω υπηρεσία. Λόγω του ότι το σύστημα είναι ήδη ενσωματωμένο στο πρόγραμμα διαχείρισης φαρμακείου που χρησιμοποιείτε, δεν χρειάζεται να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο εκτελείτε συνταγές, απλά μόνο να σκανάρετε και τους δύο κωδικούς του ΕΟΦ σε κάθε τεμάχιο φαρμάκου που χορηγείτε σε ασθενή.
  Για να ενεργοποιήσετε το σύστημα της Aegate παρακαλω ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα ανάλογα με το πρόγραμμα διαχείρησης φαρμακείου που χρησιμοποιείτε.