• Π.Φ.Σ.: προς Υγειονομικούς φορείς " Να αναλάβουμε απο κοινού δράση για το ΤΣΑΥ" (02.10.12)
 • ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
  ΝΠΔΔ

  Αθήνα, 2/10/2012

  Αριθμ. Πρωτ. 2921 

  Προς
  Τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
  Την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
  Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας

  Αγαπητοί Συνάδελφοι

  Η ένταξη του κλάδου υγείας του ΕΤΑΑ (συμπεριλαμβανομένου της Διεύθυνσης Υγειονομικού  -ΤΣΑΥ) στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα είναι καταστροφική για τα αποθεματικά του ασφαλιστικού ταμείου μας.
  Μετά τη δραματική μείωση των αποθεματικών του ΤΣΑΥ λόγω του PSI αναμένεται και η ακόμη μεγαλύτερη καταβαράθρωση των παροχών υγείας όλων των υγειονομικών.
  Είναι προφανές ότι πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας και των ελεγκτών της Ε.Ε. είναι η ενδυνάμωση άλλων ταμείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τα αποθεματικά του ΤΣΑΥ, τα οποία όμως προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από αυτοχρηματοδότηση.
  Το Δ.Σ του Π.Φ.Σ. δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο κλάδος είναι αποφασισμένος να συμμετάσχει μαζί με όλους τους υγειονομικούς σε όποια μορφή κινητοποίησης συναποφασισθεί, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η επικίνδυνη εξέλιξη για την ασφαλιστική μας κάλυψη.
  Σαν υγειονομικοί γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλον ασφαλισμένο, τι σημαίνει για τις παροχές υγείας, η ενσωμάτωσή μας στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
  Είμαστε στη διάθεσή σας για να αναλάβουμε από κοινού δράση για να αποτρέψουμε τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για το ταμείο μας.

  Με Τιμή
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

   

  Για να δείτε τη σχετική με το θέμα ανακοίνωση του προέδρου του ΕΤΑΑ, πατήστε το παρακάτω αρχείο .